Γλυκό για τις δύσκολες ώρες! Με "καταγωγή" απ' τη Σαντορίνη για τις στιγμές εκείνες που θέλετε να "ταξιδέψετε" έστω και...νοερά! Για την ακρίβεια, γευστικά!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 κουταλιές μέλι και ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα.
Καβουρδίζουμε την αμυγδαλόψυχα μέχρι να πάρει χρώμα σε χαμηλή φωτιά.
Μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο μέλι στην κατσαρόλα, το ανακατεύουμε καλά και το σποσύρουμε από τη φωτιά.
Το απλώνουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το συγκεκριμένο γλυκό, σερβίρετε -σύμφωνα με την ελληνική παράδοση- σε γάμους και βαφτίσεις.
Image courtesy of lobster at FreeDigitalPhotos.net
Υλικά
- 1 κιλό μέλι
- 250 gr αμυγδαλόψυχα καθαρισμένη
Εκτέλεση
Σκίζουμε κάθε αμύγδαλο στην μέση.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 κουταλιές μέλι και ρίχνουμε την αμυγδαλόψυχα.
Καβουρδίζουμε την αμυγδαλόψυχα μέχρι να πάρει χρώμα σε χαμηλή φωτιά.
Μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο μέλι στην κατσαρόλα, το ανακατεύουμε καλά και το σποσύρουμε από τη φωτιά.
Το απλώνουμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το συγκεκριμένο γλυκό, σερβίρετε -σύμφωνα με την ελληνική παράδοση- σε γάμους και βαφτίσεις.
Image courtesy of lobster at FreeDigitalPhotos.net
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου