menu

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

Σαρικοπιτάκια της κυρά Μαρίας απ' την Πανασό Κρήτης!

        
Ο chef και συνεργάτης του www.4yourfamily.gr, Ιάκωβος Απέργης και η κυρά Μαρία απ' την Πανασό Κρήτης!
εδώ με την αγαπημένη κυρά Μαρία




















Ζύμη
  • 1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
  • 1/2 κρασοπότηρο λάδι
  • 1/2 κρασοπότηρο ρακί
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • λίγο αλάτι
Γέμιση 
  • 1/2 κιλό  μιζύθρα ξινή
  • 1/2 κουταλιά μπεικιν πάουντερ
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες τη ζυμη και τοποθετουμε στη μέση κάθε λωρίδας  μια κουταλιά απο το μείγμα ανάλογα το μέγεθος του φύλλου.
Διπλώνουμε το κάτω μέρος της ζύμης μέχρι την μέση και μετά το πάνω μέρος πάλι μέχρι την μέση σαν φάκελο.
Τέλος διπλώνουμε την ζύμη σαν σαλιγγάρι.Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου