menu

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Μπουγατσα σε μολις 8 βηματα


Η εξαιρετική φήμη της, την...ακολουθεί χρόνια τώρα. Της έχουν αδυναμία μικροί και μεγάλοι. Μπουγάτσα με κανέλα και γαρύφαλλο και θα σας ξυπνήσουν οι παιδικές σας μνήμες. Τότε που η γιαγιά ή η μαμά, έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό στην κουζίνα!



Υλικά:
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1/2 ποτήρι σπορέλαιο
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 κουταλακια κανέλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1/2 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
  • περίπου 1 κρασοπότηρο άχνη για πασπάλισμα ή εναλλακτικά, κρυσταλλική ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα.
Εκτέλεση:  

1. Ανακατεύουμε λάδι με ζάχαρη. Προσθέτουμε κανέλα, γαρύφαλλο, ξύσμα.
2. Στο χυμό διαλύουμε μπέικιν, σόδα και τα ανακατεύουμε στο μείγμα.
3. Ζυμώνουμε καλά, προσθέτοντας όσο ζεστό νερό χρειάζεται να γίνει μαλακή ζύμη.
4. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι.
5. Λαδώνουμε ταψάκι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη σε τετράγωνα ψωμάκια
6. Με πιρούνι κάνουμε σχέδια και τρυπάμε σε 4 σημεία.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών μέχρι να ροδίσει.
8. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη.


Image courtesy of markuso at FreeDigitalPhotos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου