menu

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016

Γαλατόπιτα με πορτοκάλι και κανέλλα!

Ιδανικά τρώγεται ζεστή αλλά και τις επόμενες μέρες διατηρεί τη φίνα γεύση της. 

Η γυναίκα μου τη φτιάχνει εξαιρετικά, τα παιδιά τη λατρεύουν (και τη γυναίκα μου και τη συνταγή) και οι γείτονες την απαιτούν τακτικά:)

Έξυπνη λύση και για κολατσιό στο σχολείο.


Υλικά
  • 2 λίτρα γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • φλούδα πορτοκαλιού
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα από ένα πορτοκάλι.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Μόλις δέσει το μείγμα, το τραβάμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, όσο αυτό είναι ακόμα ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.
Σε βουτυρωμένο ταψί αδειάζουμε το μείγμα, έχοντας βγάλει τηνφλούδα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει.
Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου