menu

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Μαρμελάδα κεράσι. Και σπιτική και ανάρπαστη!

Μαρμελάδα κεράσι. Εκ πείρας σας λέμε πως είναι η αγαπημένη των παιδιών. Όταν δε είναι και σπιτική, τότε η επιλογή...απογειώνεται! 


Υλικά
  • 1 κιλό κεράσια
  • 700gr ζάχαρη
  • 100gr νερό
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι τσέρι
Εκτέλεση

1)Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τα κεράσια, τα πλένετε καλά και βγάζετε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο
2)Τα βάζετε να βράσουν με νερό σε μια κατσαρόλα
3)Μόλις βράσουν και λιώσουν ,τα περνάτε από μια σήτα, μαζεύτε τον πολτό τους και τον βάζετε μαζί με τη ζάχαρη σε μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα να βράσει σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια κούταλα.
4)Μόλις η μαρμελάδα δέσει, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το τσέρι και την αφήνετε να πάρει ακόμα λίγες βράσεις.
5)Την κατεβάζετε από την φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.
Προσπαθήστε τα κεράσια που θα αγοράσετε να είναι  κόκκινα και ώριμα, γιατί οσο ποιο σκούρο είναι το χρώμα τους , τόσο ποιο γλυκά θα είναι για την μαρμελάδα σας. 

Image courtesy of voraorn at FreeDigitalPhotos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου