menu

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Σαλάτα με σύγκλινο Μάνης

Σαλάτα δροσερή που μπορείτε να την απολαύσετε -γιατί όχι;- και ως κυρίως πιάτο. Με γεύση από τη Μάνη χάρη στο σύγκλινο και χρώμα που θα ικανοποιήσει τόσο το μάτι, όσο και τον ουρανίσκο σας. 




Υλικά
  • Μαρούλι
  • Κρεμμυδάκι φρέσκο
  • Άνιθο
  • Σύγκλινο Μάνης
  • Ελαιόλαδο
  • Μπαλσάμικο
  • Σουσάμι
  • Μέλι
  • Αλατοπίπερο
  • Φλούδες γραβιέρα
Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε το μαρούλι, το κρεμμυδάκι και τον άνηθο.
2. Το σύγκλινο το κόβουμε κομματάκια και το περνάμε λίγο από το τηγάνι χωρίς λάδι, ίσα ίσα για να ζεσταθεί και να λιώσει το λίπος. Το προσθέτουμε στη σαλάτα και στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω και τις φλούδες γραβιέρας.
3. Σ' ένα μπλέντερ ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι, το μέλι και το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε καλά ν' ανακατευτούν. Περιχύνουμε τη σαλάτα με αυτά όταν είναι να τη σερβίρουμε. Τέλος ρίχνουμε το σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου