menu

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Χαλβάς με cranberries!

Χαλβάς με cranberries. Βόμβα ενέργειας!

Γιατί όταν έχει έμπνευση ο chef απογειώνεται και ο ουρανίσκος, αλλά και η υγεία μας!



Υλικά

  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο

Σιρόπι

  • 4 ποτήρια νερού
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού cranberries
Εκτέλεση

Βάζουμε το σιρόπι να βράσει και όταν αρχίζει να κοχλάζει χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράζει για 5 λεπτά ακόμα. Μετα το αποσύρουμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να καψει και ρίχνουμε όλο το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Το αποσύρουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το σιρόπι σιγά σιγά κι ανακατεύουμε. Το επαναφέρουμε στη φωτιά ρίχνοντας τα cranberries και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το σιμιγδάλι, το σιρόπι.
Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν δεν κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας.Το ρίχνουμε σε μια φόρμα και περιμένουμε να κρυώσει για να το ξεφορμάρουμε.
Τέλος, όταν το ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου