Χαλβάς με cranberries. Βόμβα ενέργειας!
Γιατί όταν έχει έμπνευση ο chef απογειώνεται και ο ουρανίσκος, αλλά και η υγεία μας!
- 1/2 κιλό σιμιγδάλι
- 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
- 4 ποτήρια νερού
- 1 φλούδα λεμόνι
- 1 ξύλο κανέλα
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 φλυτζάνι τσαγιού cranberries
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει και
όταν αρχίζει να κοχλάζει χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράζει
για 5 λεπτά ακόμα. Μετα το αποσύρουμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε να
κρυώσει.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι να καψει και ρίχνουμε όλο το
σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει. Το αποσύρουμε απο τη φωτιά
ρίχνουμε μέσα το σιρόπι σιγά σιγά κι ανακατεύουμε. Το επαναφέρουμε στη
φωτιά ρίχνοντας τα cranberries και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το
σιμιγδάλι, το σιρόπι.
Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν δεν κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας.Το ρίχνουμε σε μια φόρμα και περιμένουμε να κρυώσει για να το ξεφορμάρουμε.
Τέλος, όταν το ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.
Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν δεν κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας.Το ρίχνουμε σε μια φόρμα και περιμένουμε να κρυώσει για να το ξεφορμάρουμε.
Τέλος, όταν το ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου