menu

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Μπακλαβάς με σύκα και ξηρούς καρπούς.

Σιροπιαστός, μυρωδάτος, παραδοσιακός κι απoλαυστικότατος!
   Υλικά
  •     2 πακέτα σύκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  •     2 φλιτζάνια τσαγιού, καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  •     2 φλιτζάνια τσαγιού, αμυγδαλόψυχα
  •     1 κουτ. γλ. κανέλλα
  •     1 κουτ. γλ. γαρίφαλο τριμμένο
  •     1/2 φλιτζάνι τςαγιου κονιάκ
  •     1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  •     1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φυτίνη λιωμένη
  •     αμύγδαλα εφιλέ για πασπάλισμα

Σιρόπι
  •     4 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  •     3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  •     Χυμό από ένα πορτοκάλι
  •     1/2 φλυτζάνι καφέ κονιάκ

Εκτέλεση
Αναμιγνύετε τα σύκα, την καρυδόψιχα, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
Κόβετε το φύλλο σε λωρίδες (φάρδος 18 εκατοστά).
Βουτυρώνετε τις λωρίδες καθεμία χωριστά, βάζετε 1 1/2 κουταλιά της σούπας απο το μείγμα και τις διπλώνετε σχηματίζοντας μακρόστενα δεματάκια.
Τα πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα εφιλέ και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Για το σιρόπι:
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 15 λεπτα σε μέτρια φωτιά σε ένα κατσαρολάκι και περιχύνετε το γλυκό μόλις το βγάλετε ζεστό από το φούρνο.
Για να το σερβίρετε το αφήνετε μερικές ώρες ν' απορροφήσει το σιρόπι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου