menu

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Ντόπιο κρητικό κοτόπουλο με χυλοπιτες Μαγγίρι απο χαρουπάλευρο !


Υλικά
1 κοτόπουλο κρητικό ντόπιο
1 κουτάλια της σούπας πελτέ
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη κόκκινη
800γρ. σάλτσα τριμμένης ντομάτας
2 ξύλα κανέλας
3 φύλλα Δάφνη
2 σκελίδες σκόρδο
100 μλ. παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί

Εκτέλεση :Σωτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου
σε μια κατσαρόλα με λάδι , μόλις πάρουν χρωμα τα βγάζετε απο την κατσαρόλα και Σωτάρετε τα λαχανικά , όταν αρχίσουν και παίρνουν χρωμα ξανά ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου και Σωτάρετε ολα μαζί και σβήνετε με κρασί!Μετα ρίχνετε την φρέσκια ντομάτα , τον πελτέ τα ξύλα κανέλας και τα φύλα δάφνης!Προσθετουμε λάδι, ζωμό κΙαι νερό και το αφήνουμε να βράσει περίπου για 1 ωρα .Οταν βράσει αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλο και βράζουμε τις χυλόπιτες μεσα στην σάλτσα!
Το κοτόπουλο και οι χυλόπιτες ηταν προσφορά απο το κρεοπωλείο ΚΡΗΤΗ στην Πετρούπολη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου