menu

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Σπανακόπιτα

Υλικά:Υλικά:
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσσο ψιλοκομμένο
400γρ. φέτα
4 αβγά
4 κ.σ. άνηθο
αλάτι-πιπέρι
Σουσάμι

Εκτέλεση :

Σε βαθύ τηγάνι τοποθετούμε το σπανάκι και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα νερά του.
Προσθέτουμε το λάδι, τα κρεμμυδάκια, το πράςςο , τον άνηθο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα υλικά μας.
Τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα, τα αβγά και με προσοχή το αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή και πιπέρι όσο θέλουμε.
Στη συνέχεια:
Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και στρώνουμε το φύλλο .Ρίχνουμε την γέμιση, την απλώνουμε σε όλο το ταψί ώστε να έχει το ίδιο πάχος διπλώνουμε το φύλλο που εξέχει προς τα μέσα, τα αλείφουμε με λάδι!
Κόβουμε το φύλλο που εξέχει και χαράζουμε απαλά με μαχαίρι μέχρι κάτω σε κομμάτια.Ριχνουνε απο πανω το σουσάμι
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου