menu

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ:

½ κιλό φρέσκα λουκάνικα
1 κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα ντομάτες Σαντορίνης
4 μεγάλες πράσινες πιπεριές, χωρίς το κοτσάνι και τους σπόρους
3 μεγάλες κόκκινες
¼ φλιτζ. έξτρα-παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη ή 2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, κατά βούληση
Εκτέλεση :
Χωρίζουμε τα λουκάνικα, ένα-ένα κομμάτι. Τα κόβουμε σε στρογγυλές ή οβάλ φέτες του 1.3 εκ. Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν εσωτερικά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 12 λεπτά.
Στο μεταξύ, κόβουμε τις πράσινες πιπεριές σε λωρίδες, πλάτους 2.5 εκ. Κόβουμε τις κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες πλάτους 2.5 εκ. και μετά στη μέση κατά μήκος ώστε να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με τις πράσινες πιπεριές. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε τις πράσινες πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να «κρατάνε» λίγο. Προσθέτουμε τις κόκκινες πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Προσθέτουμε το λουκάνικο πάλι στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε το ξύδι, τη ρίγανη και τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 12 με 15 λεπτά, ώστε να ενωθούν οι γεύσεις. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε ατομικά πιάτα. Συνοδεύουμε προαιρετικά με λίγη φέτα στο πλάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου