menu

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Καζάν ντιπί

ΥΛΙΚΑ:
1 λίτρο γάλα πλήρες
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. ρυζάλευρο
1 κλωναράκι βανίλια
2 κ.σ. ροδόνερο
Για το καψάλισμα
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική ή
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό

Εκτέλεση :ΥΛΙΚA
1 λίτρο γάλα
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. ρυζάλευρο
1 κλωναράκι βανίλια (τα αρωματικά σποράκια του αλλά και το κλωναράκι)
2 κ.σ. ροδόνερο
Για το καψάλισμα
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε ένα ταψάκι με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ώστε να καλυφθούν ο πάτος και τα τοιχώματα.
Ψήνουμε στους 180° μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.
Παράλληλα βράζουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη καλά.
Τα προσθέτουμε μαζί με τη βανίλια μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια.
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να δέσει λίγο η κρέμα.
Βγάζουμε τη βανίλια και προσθέτουμε το ροδόνερο.
Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί με την καραμελωμένη ζάχαρη και αδειάζουμε σιγά-σιγά την κρέμα.
Την ψήνουμε στους 180° για 10΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου