menu

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ:1 κιλό κιμά
5 ντομάτες πολτοποιημένες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένος
1 ξύλο κανέλας
200γρ. κεφαλογραβιέρα
200 γρ. κασέρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Νερό
30 κανελόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι και αφού κάψει βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστούν.
Στη συνέχεια ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.
Έπειτα ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός των τυριών) και ένα ποτήρι νερό.
Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσει για μισή ώρα τουλάχιστον.
Αφού ο κιμάς κρυώσει λίγο ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε μέχρι να πάνε παντού.
Με ένα κουτάλι του γλυκού γεμίζετε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί.
Αφού τα βάλετε όλα ρίχνετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα (τη σάλτσα).
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 40’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Δύο λεπτά προτού να είναι έτοιμα τα κανελόνια ξεσκεπάζετε και ρίχνετε από πάνω τα τριμμένα τυριά, τα βάζετε πάλι στον φούρνο και αφήνετε μέχρι να λιώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου