menu

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Κοτόπουλο κρασάτο με μακαρόνια και σάλτσα

ΥΛΙΚΑ:
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
500 γρ. μακαρόνια
1 φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
1 κεφάλι σκόρδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού κρασί κόκκινο
½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
γραβιέρα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο.Μόλις κάψει, βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε αρκετά καλά.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το βαςιλικό , το αλάτι, το πιπέρι, και 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
Όταν η σάλτσα μείνει με το λάδι της και γίνει πηχτή είναι έτοιμη.
Βράζουμε χωριστά τα μακαρόνια, μόλις βράσουν τα βάζουμε σε ενα σουρωτήρι για να τα κρυώσουμε και στην κατσαρόλα βάζουμε μια κουτάλια της σούπας βούτυρο ,πιπέρι και μόλις κάψουν ρίχνουμε τα μακαρόνια να τσιγαροστούν όλα μαζί.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με μια μερίδα από το κρέας και τα περιχύνουμε με μια κουταλιά από τη σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου