menu

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Λουκουμάδες με Μέλι ΣΑΒΙΟΛΑΚΗΣ:

ΥΛΙΚΑ:νερό
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλάκια σόδα
φλούδα λεµονιού
6 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
2 ξύλα κανέλας
ΣΙΡΟΠΙ:

Για το σιρόπι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι µέλι
3γαρύφαλλα
1 φλιτζάνι νερό
1 ξύλο κανέλας
φλούδα λεµονιού
1 ποτηράκι ρακί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουµε στην κατσαρόλα το νερό , τη σόδα, το αλάτι, το βούτυρο, την κανέλα και τη φλούδα λεµονιού και τα αφήνουµε να βράσουν 1-2 λεπτά της ώρας. Ρίχνουµε και το αλεύρι και ανακατεύουµε καλά µε ξύλινο κουτάλι µέχρι το µείγµα να ξεκολλά από τα τοιχώµατα της κατσαρόλας. Κατεβάζουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουµε να κρυώσει λίγο και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουµε τα αυγά. Καίµε λάδι σε µια κατσαρόλα και µε ένα κουταλάκι το οποίο βουτάµε στο νερό για να µην κολλά η ζύµη, κόβουµε µικρούς βόλους ζύµης και τους ρίχνουµε στο λάδι. Αφού ροδίσουν τους βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούµε σε πιατέλα.
Φτιάχνουµε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε µια κατσαρόλα. Αφού βράσουν για 10 λεπτά της ώρας, αφαιρούµε την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το λεµόνι και προσθέτουµε 1 ποτηράκι ρακί!Ρίχνουμε στους λουκουµάδες το σιρόπι και κανέλα! Απο πανω ακομα μπορούμε να επιλέξουμε για να βάλουμε ή καρύδι τριμμένο ή μερέντα ή σουσάμι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου