menu

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2016

Κρέπες:

Υλικά
• 2½ φλιτζάνια γάλα
• 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
• 2 αυγά
• 2 κου­ταλιές βού­­τυρο
• 1 κουταλάκι ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βάζετε σε μπολ τα υλικά και το βούτυρο λιωμένο και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να γίνουν χυλός.
Αφήνετε το χυλό να «ξεκουραστεί» για 1/2 ώρα περίπου.
Αλείφετε ένα αντικολλητικό μέτριο τηγάνι με πολύ λίγο βούτυρο. Το αφήνετε να ζεσταθεί ελαφρά και ρίχνετε περίπου 3 κουταλιές από το χυλό για κάθε κρέπα.
Κουνάτε το τηγάνι μπρος-πίσω, αριστερά-δεξιά, μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σκεύους.
Μόλις το μείγμα πήξει και στε­ρεοποιηθεί, το γυρίζετε με μια σπάτουλα από την άλλη πλευρά και ψήνετε για 20 δευτερόλεπτα.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Ιδέες για γλυκιά κρέπα(γέμιση)
Ταχίνι -μερέντα
Ταχίνι-μέλι-καρύδια
Μερέντα-φυστυκοβούτυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου