menu

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Σπιτικό φύλλο για πίτες:

3 φλυτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι.
Ανοίγουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το νερό και το ξύδι.
Ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθουν τα υγρά και να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστει για μισή ώρα στο ψυγείο.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοίγουμε σε φύλλο για ταψί στρογγυλό νούμερο 40.
Αλείφουμε το ταψί με ελαιόλαδο, και τοποθετούμε προσεκτικά το ένα φύλλο.
Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο.
Αλείφουμε ξανά με ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου