menu

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Γεμιστά

4ντομάτες, μέτριες
4 πιπεριές πράσινες
4 κολοκυθιά
2 μελιτζάνες, φλάσκες
4 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
300 γρ. ρύζι, για γεμιστά
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα χωρίς να τις τρυπήσουμε και φροντίζοντας να αφήσουμε λίγη ψίχα στα τοιχώματα. Περνάμε τη σάρκα από το multi. Το ίδιο κάνουμε με τις μελιτζάνες και το κολοκύθι , πολτοποιώντας επίσης το εσωτερικό τους στο multi.
Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και τις αδειάζουμε από τους σπόρους. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και αλάτι τις ντομάτες και τις βάζουμε ανάποδα σε μια σχάρα ώστε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το ρύζι, το σκόρδο και την ψίχα από την μελιτζάνα για 5 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε τον μισό χυμό ντομάτας, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα αρωματικά, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα λαχανικά μέχρι τα 2/3. Κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Γεμίζουμε τα κενά ανάμεσα στα γεμιστά με τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την ντομάτα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου