menu

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Μπάμιες με Ψαρονέφρι:

500γρ μπάμιες
ξίδι
αλάτι
Για τη σάλτσα:
2 καρότα κομμένα σε λωρίδες
1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι
φρέσκο μαιντανό (μισό ματσάκι περίπου)
2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο
λάδι
νερό
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:Βάζουμε τις μπάμιες στο ταψί.
Τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με το ξίδι(οχι ολο σχεδόν το μισό)
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς , στις αντιστάσεις για 20 λεπτά (στο δεκάλεπτο τις ανακατεύουμε λίγο).
Στην συνέχεια ξεκινάμε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.
Ψιλοκόβουμε και τσιγγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ψαρονέφρι σε κομματάκια (τετράγωνα μικρά)Σβήνουμε με κόκκινο κρασί
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Ύστερα προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος ρίχνουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
Όταν είναι έτοιμη τη ρίχνουμε στο ταψί με τις ψημένες μπάμιες και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα στους 180βαθμούς, πάνω κάτω Ελέγχουμε παντα τα υγρά πριν το ξαναβάλουμε για ψήσιμο μήπως χρειαστεί λίγα ακόμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου