Ντόπιο κρητικό κοτόπουλο με χυλοπιτες Μαγγίρι απο χαρουπάλευρο !
Υλικά
1 κοτόπουλο κρητικό ντόπιο
1 κουτάλια της σούπας πελτέ
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη κόκκινη
800γρ. σάλτσα τριμμένης ντομάτας
2 ξύλα κανέλας
3 φύλλα Δάφνη
2 σκελίδες σκόρδο
100 μλ. παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
Εκτέλεση :Σωτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου
σε μια κατσαρόλα με λάδι , μόλις πάρουν χρωμα τα βγάζετε απο την κατσαρόλα και Σωτάρετε τα λαχανικά , όταν αρχίσουν και παίρνουν χρωμα ξανά ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου και Σωτάρετε ολα μαζί και σβήνετε με κρασί!Μετα ρίχνετε την φρέσκια ντομάτα , τον πελτέ τα ξύλα κανέλας και τα φύλα δάφνης!Προσθετουμε λάδι, ζωμό κΙαι νερό και το αφήνουμε να βράσει περίπου για 1 ωρα .Οταν βράσει αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλο και βράζουμε τις χυλόπιτες μεσα στην σάλτσα!
Το κοτόπουλο και οι χυλόπιτες ηταν προσφορά απο το κρεοπωλείο ΚΡΗΤΗ στην Πετρούπολη!
σε μια κατσαρόλα με λάδι , μόλις πάρουν χρωμα τα βγάζετε απο την κατσαρόλα και Σωτάρετε τα λαχανικά , όταν αρχίσουν και παίρνουν χρωμα ξανά ρίχνετε τα κομμάτια κοτόπουλου και Σωτάρετε ολα μαζί και σβήνετε με κρασί!Μετα ρίχνετε την φρέσκια ντομάτα , τον πελτέ τα ξύλα κανέλας και τα φύλα δάφνης!Προσθετουμε λάδι, ζωμό κΙαι νερό και το αφήνουμε να βράσει περίπου για 1 ωρα .Οταν βράσει αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλο και βράζουμε τις χυλόπιτες μεσα στην σάλτσα!
Το κοτόπουλο και οι χυλόπιτες ηταν προσφορά απο το κρεοπωλείο ΚΡΗΤΗ στην Πετρούπολη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου