menu

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Τυρόπιτα με ηλιόσπορους

    


Υλικά
  • Φέτα 500gr
  • Gooda 100 gr
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 
  • άνιθος 100γρ
  • 6 αυγά
  • Πιπέρι
  • ½ κουταλιά της σούπας πελτέ
  • ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας 
  • 1 χούφτα ηλιόσπορους
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια  και τον άνιθο.
Σ' ένα μεγάλο μπολ... βάζουμε μέσα τη φέτα, το τριμμένο τυρί gooda, ρίχνουμε τα 5 αυγά , τον πελτέ, το ελαιόλαδο και τέλος τα κρεμμυδάκια με τον άνιθο. Τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα απλώνοντας ομοιόμορφα.
Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και το αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο μέσα σε λίγο ελαιόλαδο.
Τέλος από πάνω πασπαλίζουμε με ηλιόσπορους και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.

Image courtesy of Mister GC at FreeDigitalPhotos.net
            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου