menu

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Σπιτικές καραμέλες και σε εκδοχή γάλακτος!

Είναι το αγαπημένο "μίνι" γλύκισμα μικρών και μεγάλων! Καραμελίτσες. Μια λέξη που θα μπορούσε να σημαίνει και παιδικές αναμνήσεις. Όχι οτι σταματούν να σε συντροφεύουν ποτέ δηλαδή, αλλά λέμε...Βγάλτε κατσαρολικά και ξεκινάμε για τις homemade απολαυστικές καραμέλες, ακόμα και σε εκδοχή γάλακτος!      

 Υλικά
  • 250gr ζάχαρη
  • 75gr νερό
  • 10gr κονιάκ
  • χυμό από ένα μεσαίο λεμόνι
  • 20gr  βούτυρο
  • 1 κουταλιά λάδι
Τι θα χρειαστούμε από σκεύη και εργαλεία
  • Κατσαρολάκι 
  • αντικολλητικό  ταψί
  • διάφανη μεμβράνη
Εκτέλεση
1)Βάζετε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι στη μικρή κατσαρόλα. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί το νερό  και το χρώμα του μείγματος να γίνει σκούρο ξανθό.
2)Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και το βούτυρο και τ' αφήνετε να βράσουν για 1 λεπτό.
3)Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αδειάζετε το μείγμα της καραμέλας σ' ένα αντικολλητικό ταψί, το οποίο θα έχετε λαδώσει καλά.
4)Αφήνετε το μείγμα για λίγο να κρυώσει και να σφίξει , τόσο οσο να μπορείτε να κόβετε με το χέρι κομματάκια ακανόνιστα. Τα τυλίγετε σε διάφανη μεμβράνη και οι καραμέλες σας είναι έτοιμες.
Προσπαθήστε να τις διατηρήσετε σε μέρος χωρίς υγρασία.
Αν θέλετε, μπορείτε στο δεύτερο μέρος να βάλετε 50gr κρέμα  γάλακτος μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο και να γίνουν γάλακτος!


Image courtesy of antpkr at FreeDigitalPhotos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου