menu

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Κέικ με σοκολάτα και ινδική καρύδα!

Γάλα καρύδας. Ψίχα ινδικής καρύδας. Μια γεύση που δεν έχει πολλούς οπαδούς. Όταν όμως συνδυαστεί με την αγαπημένη όλων σοκολάτα, δύσκολα βρίσκει αντιστάσεις.
Ένα κέικ πλούσιο σε γεύση και μάλιστα χωρίς ενοχές.


Υλικά ζύμης 
  • 130gr βούτυρο
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 160gr αλεύρι
  • 1 φακελάκι στιγμής
  • 150gr ζάχαρη άχνη
Γέμιση
  • 20gr σκόνη κακάο
  • 20gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50ml γάλα καρύδας
  • 50gr ψίχα ινδικής καρύδας τριμμένη

Εκτέλεση  


Αφήνουμε το βούτυρο να μαλακώσει εκτός ψυγείου αρκετές ώρες πριν το δουλέψουμε .Βγάζουμε επίσης τα αβγά από το ψυγείο μια ώρα πριν την ετοιμασία του κέικ.
Σ' ένα μπολ δουλεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε με τη σειρά τα αβγά, το αλεύρι και τη μαγιά και δουλεύουμε μέχρι ν' αποκτήσουμε μια σφιχτή ζύμη.
Σ' ένα δεύτερο μπολ, σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει γίνει λεία.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Στο ένα μέρος  προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το κακάο και στο άλλο το γάλα και τη ψίχα καρύδας. Ανακατεύουμε κάθε μείγμα ξεχωριστά και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε εναλλάξ τα δύο μέρη της ζύμης σε φόρμα σιλικόνης την οποία έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι και ψήνουμε για 45 λεπτά. Μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας στο κέικ ένα πλατύ μαχαίρι. Αν βγάζοντάς το παραμένει στεγνό και χωρίς υπολείμματα ζύμης, τότε το κέικ είναι έτοιμο. 
Το  αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και ξεφορμάρουμε σε ζεστή επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου