menu

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Γαμοπίλαφο με πρόβατο:

Υλικά:συνταγής
- 2 κιλά πρόβατο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 ρύζι/3 ζωμός ρύζι καρολίνα
- χυμό από δύο φρέσκα λεμόνια
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε τα κρέατα ολόκληρα, να σιγοβράζουν για 3 ώρες.
Όταν είναι έτοιμα τα κρέατα τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα ,σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό για το γαμοπίλαφο και το βάζουμε να βράσει μαζί με το ρύζι σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας αλάτι και το χυμό λεμονιού 5-8 λεπτά περίπου.
Αναλογία ένα μέρος ρύζι προς τρία μέρη νερό. Τέλος, όταν είναι έτοιμο παίρνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με αυτό το πιλάφι που έχουμε στην κατσαρόλα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά , σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Σερβίρουμε το ρύζι και λίγο από τα κρέατα σε ρηχό πιάτο.
Αν έχουμε την δυνατότητα να έχουμε στακοβούτυρο ακομα καλύτερα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου